Erfaringer

Institution

Møllehuset, Gårslev
Samarbejde med Gårslev IF

  • Forventningen var stor hos børnene, fordi det er noget særligt at skulle følges med kammeraterne fra børnehaven op i hallen og prøve noget, som de måske ikke havde prøvet før.
  • Hver gang gik således forventningsfulde børn og deres pædagoger op i hallen. Der var planlagt 3 gange med fodbold og 3 gange med gymnastik.Ved fodbold blev der spillet med både almindelig indendørs fodbolde og med badebolde, således at dels sikkerhed og dels det at håndtere en bold blev nemt for alle. 3 gange med samme aktivitet var fordi børn gerne vil gentagelsen og for at imødekomme at de opbygger et vist kendskab til sportsgrenen.
  • Forældrene oplevede at det var rart at mødes på en anden platform i hverdagen. Dem som havde lyst, kunne deltage aktivt og vi var endda så heldige at der var nogle forældre som gik sammen om at arrangere forplejning til børnene til hver gang i form af drikkelse og frugt.

Alice Andersen, pædagog hos Græshopperne
Kirsten Nielsen, leder af Møllehuset

Foreningsforløb i Københavns Kommune

Aktive børn i Forening (ABIF)

"En succesfuld Åben Dagtilbuds-indsats forudsætter, at der er en effektiv ´brobygger´ mellem forening og daginstitution, som har kompetencerne til at tale ind i både foreningernes- og institutionernes ramme."

Pia Brøgger, udviklingskonsulent i Københavns Kommune

Reference på tlf. 21395747

Rend og Hop

Vores tidligere erfaringer med bevægelsesindsatser for børn kommer fra vores Rend og Hop projekt, hvilket er et samfundsmæssige projekt i DIF-idrætten med fokus på leg og bevægelse for børn i 3-6-års alderen. Formålet med Rend og Hop at udvikle børns motorik i en tidlig alder ved hjælp af alsidig bevægelse. Dette har vi nu gjort i 10 år med +250.000 børn, hvor vi på samme tid har uddannet pædagoger, indskolingslærer og frivillige i foreningerne.

Udviklingskonsulent

Maiken Nøddesbo

+45 23934519

maiken@kfumid.dk